Mobila pentru copii: Ce piese de mobilier trebuie să conțină o cameră pentru copii?

În comerț putem găsi camere ce conțin piese de mobilier standard, cu tot ceea ce este necesar într-o cameră pentru copil. Sunt însă situații când nu reușim să folosim spațiul pe care îl avem la dispoziție, așadar vom ajunge să facem mobila la comandă pe dimensiunile spațiului nostru.

Made by MarcoShop ǀ facebook.com/MobilaCopiiDisney/

Pentru a stabili piesele de mobilier de care aveți nevoie pentru camera copilului vă puteți inspira de pe internet, sau mergând direct în magazinele din apropierea dumneavoastră.

1. Stabiliți combinația de culori a mobilierului

De obicei se folosesc minim două nuanțe de material pentru confecționarea mobilei. Albul este de cele mai multe ori culoarea predominantă, iar combinat cu elemente roz este potrivit pentru fetițe, în schimb combinația alb cu albastru este foarte potrivit pentru băieți.
Este recomandat ca atunci când stabiliți culoarea mobilei să faceți în așa fel încât să se îmbine armonios cu culoarea pereților sau a podelei.

2. Patul pentru copil

Acesta este unul dintre cele mai importante piese de mobilă din camera copilului. Tendința majorității este de al face cât mai înalt, atenție însă, dacă faceți patul înalt montați protecții pe lateralele patului pentru a evita căderea accidentală a celui mic. Un maxim de 45 cm înălțime ar fi suficient.

Dacă spațiul permite sub pat se poate face unul sau două sertare pentru stocarea lenjeriilor, iar în laterale câte o noptieră pentru veioză, o carte, etc.

La capătul patului se poate face o ladă pentru jucării. Astfel jucăriile vor avea locul lor unde vor putea fi așezate atunci când nu se joacă cu ele. Pe lângă acest lucru copilul va învăța să fie mai ordonat.

3. Dulap sau etajeră pentru cărți și manuale

Cărțile, revistele, manualele și tot ceea ce îi este necesar pentru a învăța trebuie să aibă locul lor. Pentru asta trebuie să existe și un astfel de corp în camera copilului.

4. Dulap pentru haine

Indiferent de ce cameră vorbim dulapul pentru haine este strict necesar. Gândiți-vă la compartimentarea acestuia, care trebuie să fie prevăzut cu bară pentru haine, lenjerii, bluze sau chiar prosoape. Două sertare prevăzute la baza dulapului ar putea fi foarte utile.

5. Masa de lucru, sau biroul unde învață

Gândiți biroul astfel încât să-l poată folosi un timp cât mai îndelungat, o înălțime de 70 sau 75 de cm până la blat poate fi suficientă. Biroul ar putea fi mai util dacă stânga-dreapta ar fi prevăzut cu dulăpioare sau cu ceva sertare, astfel își va putea ține lururile pe care le folosește la birou în ordine.

Când vorbim de mobilă, mai ales fiind vorba de camera pentrul copil, trebuie să luăm foarte serios în considerare ancorarea în perete a corpurilor ce pot fi răsturnate accidental de acesta sau de un eventual cutremur (nu se știe niciodată).

Comentarii