Mobila pentru copii: Ce piese de mobilier trebuie să conțină o cameră pentru copii?

În comerț putem găsi camere ce conțin piese de mobilier standard, cu tot ceea ce este necesar într-o cameră pentru copil. Sunt însă situații când nu reușim să folosim spațiul pe care îl avem la dispoziție, așadar vom ajunge să facem mobila la comandă pe dimensiunile spațiului nostru. Made by MarcoShop ǀ facebook.com/MobilaCopiiDisney/ Pentru a stabili piesele de mobilier de care aveți nevoie pentru camera copilului vă puteți inspira de pe internet, sau mergând direct în magazinele din apropierea dumneavoastră. 1. Stabiliți combinația de culori a mobilierului De obicei se folosesc minim două nuanțe de material pentru confecționarea mobilei. Albul este de cele mai multe ori culoarea predominantă, iar combinat cu elemente roz este potrivit pentru fetițe, în schimb combinația alb cu albastru este foarte potrivit pentru băieți. Este recomandat ca atunci când stabiliți culoarea mobilei să faceți în așa fel încât să se îmbine armonios cu culoarea pereților sau a podelei.

Mobila de bucătărie realizată pe comandă și avantajele acesteia

Cu toții ajungem la un moment dat să hoinărim prin magazine în căutarea mobilierului ideal pentru casă, dar când ajungem la mobila de bucătărie lucrurile nu sunt chiar așa de simple precum par. Dacă în living sau pe hol mai putem improviza cu mobilier standard, cel pe care îl găsim de obicei în magazine, o mobila de bucătărie este mult mai greu de găsit pe dimensiunile necesare astfel încât să se și potrivească cu spațiul nostru.

De ce mobila pentru bucătărie la comandă poate fi soluția ideală?

Niciun spațiu pentru bucătărie nu seamănă unul cu celălalt din punct de vedere al suprafeței sau a obstacolelor care pot împiedica unele piese de mobilier să se „așeze” frumos și practic pe locul lor. Pot exista colțuri ieșite din perete, țevi ce trebuie evitate ori ferestre pe care nu avem cum să le obturăm. Iată de ce mobila confecționată în urma măsurătorilor ne va scăpa cu siguranță de toate aceste griji.

Un alt avantaj al mobilierului la comandă ar fi acela că ne putem alege materialele din care va fi confecționată, accesoriile și finisajele. De asemenea un aspect important de luat în considerare este și acela că putem compartimenta corpurile mobilierului (la interior) în funcție de ceea ce avem nevoie.

Care este procedura și cine face mobilier de bucătărie pe comandă?

Orice producător de mobilier poate confecționa mobilă de bucătărie la comandă, însă prima dată trebuie să găsești producătorul potrivit. Căutați pe google după cuvântul cheie „mobilă la comandă” și cu siguranță vi se vor afișa o sumedenie de rezultate.
  • Primul pas ar fi măsurarea spațiului pentru a ne da seama ce lungime trebuie să aibă bucătăria noastră, apoi alegem un model de pe internet, facem o schiță sumară de mână și trimitem solicitarea câtorva producători. Astfel, în urma primirii mai multor oferte, le comparăm și ne putem face o idee preliminară asupra costurilor.
  • Producătorul va veni la fața locului pentru a măsura spațiul și a stabili culori, materiale și accesorii. Pe baza acestora se va realiza o ofertă de preț finală.
  • În urma măsurătorilor se va realiza un proiect tridimensional (3D). Dacă este totul în regulă mobila va intra în producție și nu ne rămâne decât să așteptăm finalizarea producției, respectiv montajul mobilierului la fața locului.
Mobila de bucătărie poate fi foarte complexă dacă spațiul unde se va monta are colțuri, unghiuri care nu sunt la 90 de grade, ori sunt prea multe obstacole de evitat cum ar fi țevile. Drept urmare acest tip de mobilier necesită îndemânare atât la măsurarea spațiului, producție dar și montaj.

Este foarte important să găsiți un producător cu experiență. Puteți să vă ghidați în primul rând după recenziile altor utilizatori pe google, sau de ce nu pe facebook, majoritatea au și pagini pe diverse rețele de socializare.

Comentarii