Mobila pentru copii: Ce piese de mobilier trebuie să conțină o cameră pentru copii?

În comerț putem găsi camere ce conțin piese de mobilier standard, cu tot ceea ce este necesar într-o cameră pentru copil. Sunt însă situații când nu reușim să folosim spațiul pe care îl avem la dispoziție, așadar vom ajunge să facem mobila la comandă pe dimensiunile spațiului nostru. Made by MarcoShop ǀ facebook.com/MobilaCopiiDisney/ Pentru a stabili piesele de mobilier de care aveți nevoie pentru camera copilului vă puteți inspira de pe internet, sau mergând direct în magazinele din apropierea dumneavoastră. 1. Stabiliți combinația de culori a mobilierului De obicei se folosesc minim două nuanțe de material pentru confecționarea mobilei. Albul este de cele mai multe ori culoarea predominantă, iar combinat cu elemente roz este potrivit pentru fetițe, în schimb combinația alb cu albastru este foarte potrivit pentru băieți. Este recomandat ca atunci când stabiliți culoarea mobilei să faceți în așa fel încât să se îmbine armonios cu culoarea pereților sau a podelei.

Mobilă pentru copii în formă de castel cu unul sau două paturi incluse

Cu toții ajungem la un moment dat să alergăm cumva prin magazine în căutare de mobilă pentru casă. Noi adulții putem face propriile alegeri, știm ce ne trebuie, știm ce ne place, dar când vine vorba de mobilă pentru copii lucrurile devin ceva mai complicate. De obicei mobila pentru copii necesită soluții personalizate, adică mobilă produsă la comandă de un anumit producător.

Mobila clasică nu se pretează pentru o cameră de copii, este banală și plictisitoare. De ce să nu facem un efort în al mulțumi, și nu oricum? Am putea să-i transformăm dormitorul într-un castel, la propriu!


Trebuie menționat în primul rând și faptul că mobila executată la comandă pe anumite dimensiuni sau nuanțe material este mai scumpă decât cea de serie, mă refer aici la mobila pe care o putem găsi cu ușurință în magazinele de profil. Când vine vorba de mobilă în formă de castel bugetul trebuie să fie foarte generos deoarece implică foarte multă manoperă, prelucrări de producție complexe.


Castelele pot fi prevăzute cu unul sau maxim două paturi. Dacă nu sunt necesare două paturi se poate realiza cu un singur pat, sus sau jos iar spațiul rămas să fie prevăzut ca și loc de joacă sau configurate spații de depozitare, cu rafturi, corpuri cu uși și sertare. Consultați producătorul pentru a vă sfătui care este configurația constructivă optimă.


Cum puteți realiza la comandă un astfel de mobilier pentru copii

  • În primul rând trebuie să aveți spațiu suficient pentru un astfel de ansamblu, minim 3 m pe lungime, un minim de 2.5 m pe adâncime. Înălțimea ideală a camerei ar trebui să fie egală sau peste 2.20 m.
  • Alegeți un model care vă place mai mult ținând cont și de preferințele celui mic, dar și de tema și culorile care vor defini acest mobilier, ca fiind unul de fetițe sau de unul pentru băieți.
  • Măsurați spațiul și faceți o schiță de mână a locului. Trimiteți poza și schița cu măsurătorile producătorului de mobilier pentru a obține o cotație de preț și un termen de execuție.
În funcție de complexitatea unui astfel de mobilier prețul poate fluctua, poate fi mai mare decât ați estimat inițial, sau mai mic. Termenul de livrare poate depinde și el, atât de aglomerarea producătorului dar și de complexitatea mobilierului.

Pozele de mai sus sunt preluate de pe pagina de facebook MobilăCopiiDisney
 

Comentarii