Mobila de bucătărie realizată pe comandă și avantajele acesteia

Cu toții ajungem la un moment dat să hoinărim prin magazine în căutarea mobilierului ideal pentru casă, dar când ajungem la mobila de bucătărie lucrurile nu sunt chiar așa de simple precum par. Dacă în living sau pe hol mai putem improviza cu mobilier standard, cel pe care îl găsim de obicei în magazine, o mobila de bucătărie este mult mai greu de găsit pe dimensiunile necesare astfel încât să se și potrivească cu spațiul nostru.

De ce mobila pentru bucătărie la comandă poate fi soluția ideală? Niciun spațiu pentru bucătărie nu seamănă unul cu celălalt din punct de vedere al suprafeței sau a obstacolelor care pot împiedica unele piese de mobilier să se „așeze” frumos și practic pe locul lor. Pot exista colțuri ieșite din perete, țevi ce trebuie evitate ori ferestre pe care nu avem cum să le obturăm. Iată de ce mobila confecționată în urma măsurătorilor ne va scăpa cu siguranță de toate aceste griji.

Un alt avantaj al mobilierului la comandă ar fi acela că ne putem alege materialele di…

Cum să creați în casă un loc cochet pentru servit micul dejun

Dacă aveți suficient spațiu pentru asta, vă sugerăm să creați un astfel de loc în casa dumneavoastră. Acest spațiu poate fi locul perfect pentru ca familia să se adune, fie că este vorba de ceașcă de cafea de dimineață sau de temele copiilor după școală. Continuați să citiți pentru a afla cum să creați un loc pentru servirea micului dejun, loc care să fie atât confortabil cât și funcțional.

Fiți creativi când alegeți scaunele

Scaunele sunt o caracteristică cheie pentru locul unde serviți micul dejun. Vă încurajăm să vă gândiți la o masă în jurul căreia să așezați modele de scaune care nu fac parte dintr-un standard, mai deosebite. Încercați să fiți cât mai creativ. Acest spațiu trebuie să fie unul de relaxare, iar scaunele cu forme mai „altfel” te vor face să simți că esți cu adevarat acasă.

Includeți o sursă de lumină dedicată

Ori de câte ori creați o nouă zonă funcțională în casa dumneavoastră., este important să includeți câteva indicii vizuale care să o desemneze ca fiind separate de restul spațiului. Locul unde servim micul dejun nu este o excepție. Veți dori să includeți câteva elemente de design pentru al defini ca un spațiu în sine. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin agățarea unui dispozitiv de iluminat deasupra mesei, ori în apropierea acesteia.

Păstrați locul confortabil

Imaginați-vă: În fiecare dimineață, vă așezați la o masă pentru alua micul dejun, pentru a vă bucura de o ceașcă de cafea sau de a vă relaxa în timpul zilei. Nu este un spațiu care ar trebui să se simtă ferm și rece, nu-i așa? Mai degrabă, exact opusul. Vă recomandăm să amenajați acest spațiu astfel încât să se simtă cât mai confortabil și uman. Creați un spațiu în care oamenii doresc să stea și să se relaxeze pentru o perioadă bună, lungă.

În ceea ce privește modul în care puteți crea un sentiment confortabil în spațiul dumneavoastră, este vorba de încorporarea textilului potrivit. Aici, veți dori să optați pentru scaunelor tapițate în locul scaunelor netapițate, care tind să se simtă mai rece și mai puțin primitoare. Apoi, gramada de accesorii. Câteva perne bine plasate se vor integra perfect. Dacă locuiți într-un climat mai rece, nu este nici o rușine să includeți și o pătură, de asemenea.

Păstrați totul casual și distractiv

În cele din urmă, alocați-vă timp să vă gândiți la estetica acestui spațiu. De obicei, spațiile pentru micul dejun sunt mai mult casual decât formal. Sunt spații destinate unui mic dejun rapid înainte de muncă sau școală, o gustare după-amiaza sau o sesiune de studiu seara. În mod ideal, toată lumea ar trebui să se simtă mai distractiv nu să le dea senzația de „aglomerat”, pentru a încuraja utilizarea de zi cu zi. Sunt două modalități de a concepe aceste lucruri, prin culoare și model.
Luați o notă de pe fotografia de mai sus și puneți în practică aceste două elemente de design în tapițeria și accesoriile dumneavoastră. Desigur, puteți să mergeți cu un pas mai departe și să încorporați și peretele în design. Luați în considerare adăugarea unei atingeri capricioase cu un perete de tablă sau cu un tapet modelat.

Comentarii