Mobila pentru copii: Ce piese de mobilier trebuie să conțină o cameră pentru copii?

În comerț putem găsi camere ce conțin piese de mobilier standard, cu tot ceea ce este necesar într-o cameră pentru copil. Sunt însă situații când nu reușim să folosim spațiul pe care îl avem la dispoziție, așadar vom ajunge să facem mobila la comandă pe dimensiunile spațiului nostru. Made by MarcoShop ǀ facebook.com/MobilaCopiiDisney/ Pentru a stabili piesele de mobilier de care aveți nevoie pentru camera copilului vă puteți inspira de pe internet, sau mergând direct în magazinele din apropierea dumneavoastră. 1. Stabiliți combinația de culori a mobilierului De obicei se folosesc minim două nuanțe de material pentru confecționarea mobilei. Albul este de cele mai multe ori culoarea predominantă, iar combinat cu elemente roz este potrivit pentru fetițe, în schimb combinația alb cu albastru este foarte potrivit pentru băieți. Este recomandat ca atunci când stabiliți culoarea mobilei să faceți în așa fel încât să se îmbine armonios cu culoarea pereților sau a podelei.

Ce piese de mobilier sunt necesare într-o cameră pentru copii

Amenajarea dormitoarelor pentru copii poate fi o sarcină dificilă pentru majoritatea părinților. Totul începe de la o idee, venită cel probabil din vizualizarea diferitelor modele afișate pe site-urile producătorilor de mobilă. Varietatea de modele, materiale, accesorii și culori ne fac să ne gândim foarte mult și să nu luăm ușor nicio decizie. Aici intervine de obicei un designer sau un proiectant care să vă ajute cu sfaturi utile.


Un designer vă poate ajuta în alegerea culorilor pereților, a tipului de parchet, a accesoriilor din cameră care vin în completarea mobilierui ce va fi realizat.  De asemenea este foarte important să nu aglomerați camera cu piese de mobilier inutile, și să fie distribuite în spatiu cât mai optim, lăsați suficient loc și pentru joacă ori pentru diferitele activități specifice copiilor.

O cameră de copii ideală trebuie să conțină următoarele piese de mobilier:

Patul - Este foarte important să luați în considerare faptul că patul trebuie sa fie o investiție (ca și restul pieselor de altfel) pe termen cât mai lung, nu trebuie cumpărați unul nou de la an la an.

Achiziționați un pat care să aibă dimensiuni mai mari, de exemplu poate avea lungimea de 190 cm cu lățimea de 80 de cm și prevăzut cu cel puțin un sertar pentru depozitarea lenjeriilor pentru pat.

Noptiera - Patul va avea nevoie și de cel puțin o noptieră pentru așezarea unei veioze sau pentru depozitarea diferitelor obiecte la care copilul, și dumneavoastră, să aveți acces cât mai ușor.

Comoda cu sertare - O alta piesă de mobilier importantă pe care o găsim în majoritatea dormitoarelor pentru copii. Este foarte utilă care poate fi folosită pentru așezarea lenjeriilor curate.

Dulapul de haine - De nelipsit în camera copiilor, din motive lesne de înțeles. Un dulap pentru haine trebuie să fie compartimentat corespunzător, cu bară de haine și umerașe, polițe pentru așezarea hainelor împăturite.

Etajera - Este utilă pentru așezarea cărților și a revistelor în ordine la locul lor, astfel camera va fi bine organizată și din acest punct de vedere.

Birou - Biroul sau masa de lucru va ajuta copilul să-și facă temele sau să deseneze într-un loc corespunzător acestor activități.

Lada pentru jucării - Acesta va fi locul în care se vor depozita jucăriile copiilor.
În funcție de aceste aspecte și de spațiul de care dispuneți, producătorul de mobilier care se va ocupa de proiectul dumneavoastră va trimite la fața locului un proiectant sau un designer, pentru a masura camera și pentru a decide împreună cu dumneavoastră modelul ce va fi realizat.

De obicei, etapele de la primul contact cu un producător de mobila și până la finalizarea proiectului sunt următoarele:
  • Se stabilește modelul, necesarul pieselor de mobilier din cameră și dimensiunile acestora;
  • Se vor alege materialele, culorile și accesoriile ce vor fi folosite pentru realizarea mobilierului;
  • Se va realiza cotația de preț și se va achita un avans. Valoarea avansului diferă de la producător la producător și este solicitat ca și garanție doar dacă mobilierul nu este în stoc și se realizează la comandă.
  • Se va realiza un proiect 3D care va fi trimis clientului final pentru aprobare.
  • După aprobarea proiectului mobilierul va fi dat în producție, iar după un anumit timp (aprox. 2 săptămâni) se va realiza și montajul acestuia.
Posibilitățile de amenajare a dormitorului celor mici sunt nelimitate, important este să faceți alegerile cele mai potrivite. Toate acestea se fac în timp și fară grabă.

Comentarii