Mobila pentru copii: Ce piese de mobilier trebuie să conțină o cameră pentru copii?

În comerț putem găsi camere ce conțin piese de mobilier standard, cu tot ceea ce este necesar într-o cameră pentru copil. Sunt însă situații când nu reușim să folosim spațiul pe care îl avem la dispoziție, așadar vom ajunge să facem mobila la comandă pe dimensiunile spațiului nostru. Made by MarcoShop ǀ facebook.com/MobilaCopiiDisney/ Pentru a stabili piesele de mobilier de care aveți nevoie pentru camera copilului vă puteți inspira de pe internet, sau mergând direct în magazinele din apropierea dumneavoastră. 1. Stabiliți combinația de culori a mobilierului De obicei se folosesc minim două nuanțe de material pentru confecționarea mobilei. Albul este de cele mai multe ori culoarea predominantă, iar combinat cu elemente roz este potrivit pentru fetițe, în schimb combinația alb cu albastru este foarte potrivit pentru băieți. Este recomandat ca atunci când stabiliți culoarea mobilei să faceți în așa fel încât să se îmbine armonios cu culoarea pereților sau a podelei.

5 idei de amenajare cu mobilă a spațiilor mici

Amenajarea spațiilor mici poate fi dificilă uneori, dar nu imposibilă. Se pot găsi soluții pentru a face dintr-un spațiu mic unul util și frumos. Iată 5 idei care pot fi folosite pentru maximizarea unui spațiu mic:

1. Profitați de lumina naturală


Lumina naturală are ca efect eliminarea impresiei de intunecat și înghesuit.

Oglinzile sunt perfecte pentru reflexia luminii naturale, lăsând impresia că spatiul din cameră este mai mare decat în realitate.

2. Împărțiți spațiul în zone


Definirea zonelor în funcție de utilizarea acestora va face din spațiu unul cât mai util. Deci, se poate încerca crearea unor zone pentru diferitele activități, cum ar fi: locul unde se servește masa, locul unde se doarme sau locul unde se muncește dacă este cazul.

3. Gândiți vertical


Când spațiul pe orizontală este prețios, gândește pe verticală.

Biblioteca, dulapul de haine, sau rafturi pentru depozitare cât mai înalte. Trage cu ochiul în sus și subliniază verticalitatea spațiului tău, care poate ajuta un spațiu mic să se simtă mai mare.

4. Folosiți mobilier ce poate îndeplini mai multe roluri


Băncuțele sau tabureții de exemplu pot fi folosite drept masuțe de cafea dar și ca scaune, locuri de stat. Unele dintre aceste pot fi prevăzute și cu mici spații de stocare încorporate, ceea ce reprezintă un bonus.

5. Ascunde cât mai multe lucruri din cameră


Dezordinea este dușmanul spațiilor utile, mai ales al celor mici.

Cutiile de depozitare cu capac, sau coșurile, sunt perfecte pentru a ascunde lucrurile rar folosite și a tine spatiul organizat. Păstrați la îndemână doar lucrurile utilizate mai des.

Comentarii