Mobila de bucătărie realizată pe comandă și avantajele acesteia

Cu toții ajungem la un moment dat să hoinărim prin magazine în căutarea mobilierului ideal pentru casă, dar când ajungem la mobila de bucătărie lucrurile nu sunt chiar așa de simple precum par. Dacă în living sau pe hol mai putem improviza cu mobilier standard, cel pe care îl găsim de obicei în magazine, o mobila de bucătărie este mult mai greu de găsit pe dimensiunile necesare astfel încât să se și potrivească cu spațiul nostru.

De ce mobila pentru bucătărie la comandă poate fi soluția ideală? Niciun spațiu pentru bucătărie nu seamănă unul cu celălalt din punct de vedere al suprafeței sau a obstacolelor care pot împiedica unele piese de mobilier să se „așeze” frumos și practic pe locul lor. Pot exista colțuri ieșite din perete, țevi ce trebuie evitate ori ferestre pe care nu avem cum să le obturăm. Iată de ce mobila confecționată în urma măsurătorilor ne va scăpa cu siguranță de toate aceste griji.

Un alt avantaj al mobilierului la comandă ar fi acela că ne putem alege materialele di…

5 idei de amenajare cu mobilă a spațiilor mici

Amenajarea spațiilor mici poate fi dificilă uneori, dar nu imposibilă. Se pot găsi soluții pentru a face dintr-un spațiu mic unul util și frumos. Iată 5 idei care pot fi folosite pentru maximizarea unui spațiu mic:

1. Profitați de lumina naturală


Lumina naturală are ca efect eliminarea impresiei de intunecat și înghesuit.

Oglinzile sunt perfecte pentru reflexia luminii naturale, lăsând impresia că spatiul din cameră este mai mare decat în realitate.

2. Împărțiți spațiul în zone


Definirea zonelor în funcție de utilizarea acestora va face din spațiu unul cât mai util. Deci, se poate încerca crearea unor zone pentru diferitele activități, cum ar fi: locul unde se servește masa, locul unde se doarme sau locul unde se muncește dacă este cazul.

3. Gândiți vertical


Când spațiul pe orizontală este prețios, gândește pe verticală.

Biblioteca, dulapul de haine, sau rafturi pentru depozitare cât mai înalte. Trage cu ochiul în sus și subliniază verticalitatea spațiului tău, care poate ajuta un spațiu mic să se simtă mai mare.

4. Folosiți mobilier ce poate îndeplini mai multe roluri


Băncuțele sau tabureții de exemplu pot fi folosite drept masuțe de cafea dar și ca scaune, locuri de stat. Unele dintre aceste pot fi prevăzute și cu mici spații de stocare încorporate, ceea ce reprezintă un bonus.

5. Ascunde cât mai multe lucruri din cameră


Dezordinea este dușmanul spațiilor utile, mai ales al celor mici.

Cutiile de depozitare cu capac, sau coșurile, sunt perfecte pentru a ascunde lucrurile rar folosite și a tine spatiul organizat. Păstrați la îndemână doar lucrurile utilizate mai des.

Comentarii